Ovaj luk će vas rasplakati

potresna priča o guljenju i sitnom sjeckanju

luk
Najmekaje. Neki sam se dan razgovaral s raznim hipsterima i oni su mi rekli da su oni jako moderni i vrlo kreativni. I da jedeju zdravu hranu i ideju u kazališće. Pa si ja mislim kak sam onda i ja moderan, jer imam i bradu i panamski šešir, kaj ga ne nosim, al glavno da ga imam. Valjda brada i šešir kod mene utječeju na kreativnost, tak da sam i izuzetno kreativan, a i zdravo se hranim, jer ne idem na burek tam di nije fini, a ćevape jedem samo na par mestih.

Kao novinar sam do sad bil konzervativan ko celi sanduk ribica u salamuri, najmanje, al odlučil sam bit moderan i u tekstove stavljat komentare vezane uz vrućinu, emociju i prirodu. Nekaj ko haiku:

Pa kaj ti misliš 
kak je vruće
rasplakal sam se
vlaga sluti sjetu

Da se uz to još odsvira i neka moderna mužika, da vidiš kreativnosti i talentiranosti. Da sad ja tu ne pričam o bedastoćama i fakat sam si već dosadan z tim kritiziranjem hipstera, ajmo mi barem malo nekaj reć o tome kak su novinari, predstavnici posebne podvrste žute rase, navrnuli sve opisivat tak da se je nešče rasplakal. Ono: predsjednica županijskog doma ubacila u temelje prvu lopatu betona i time rasplakala prisutne. Ili: starleta s mobitelom snimila nekog drugog, a ne sebe i rasplakala svojih pet dečkih kaj igraju nogomet. Ili: morski puž rasplakao dva brancina i jednu bambuju, ali se to ne vidi, jer su u moru. I kaj bi sad ja htel? Ja bi htel da ne pišu o tom rasplakivanju. Dosadni su ztim i jedino plakanje kaj me zanima je ono od smeha ili kad režeš luk ilitiga kapulu, kak veliju Dalmoši. Doduše, to su dve več stvari i niš nisam napisal o guljenju i sitnom sjeckanju iz naslova, al kaj ima veze.

Majte se fajn

Zdenko

p. s. Najte vruči vodu pit 


Komentiraj


cvarki_i caj

Pronađen lijek protiv netalentiranosti!!!

zapanjujuća pripovjest talentiranog hipstera

luk

Ovaj luk će vas rasplakati

potresna priča o guljenju i sitnom sjeckanju

natprirodno

Šok i vjeverica!

demonska opsjednutost u paštafažolu!!!

gljive

Na Sleme, na Sleme, na Sleme

noga vre sama bežiii

dan_miskaraca

Sretan vam dan muškaraca

ili kako postati seksi vampir

Kairo ulica 0

Ma tko ih ne bi volio, o Kairu s ljubavlju; vol 2.

Putopis by: Dino Džendžo

duga

Nakon kiše dolazi sunce

fajn lukavo se toga neko dosetil

franina i jurina

Hoćemo li ikad imati ulicu Bobija i Rudija?

Ili možda Muje i Hase?

piramida

Ma tko ih ne bi volio, o Kairu s ljubavlju; vol 1.

by: Dino Džendžo

tvebice

Namćor? Pa kaj!

piše: Renato Sopek