Fileci ilitiga tri3.14ce

vaš test osobnosti, dominacije i karizmatičnosti

fileki
Kako je sve to počelo. Oduvijek su uz ostala jela postojala i so genamte (Krleža) macho jela. I ja sam uvijek tu, na moj veliki užas, jako loše prolazio. Pokušavao sam nedostatak onog pravog mačizma kompenzirati bezobrazlukom i nasilnim ponašanjem, no to je tek donekle popravljalo stvar. I dalje nisam volio ljutu hranu i poskrivečki sam se čudio ljudima koji vole da ih nešto boli. Kako pjeva Kawasaki 3P: "Tucite me da me boli, ne trošite drogu na mene". 

E, tako sam ja gledao na ljutu hranu. No, to još nije bilo ništa prema sramoti koju sam osjećao kad bi se ekipa popela do nekog planinarskog doma, svi bi se uhvatili pive i gemišta i naručili si fileke, a ja sam se uvijek držao graha s kobasicama. Pomalo gej i u očima mojih prijatelja sam vidio neke čudne izraze, od blagog žaljenja do laganog prezira. Brkove imam, ali kakav je to muškarac bez fileka? Trudio sam se i trudio, no nije išlo, sve dok nisam više nego sazrio i onda se sve promijenilo. Ne samo da sada mogu jesti fileke, nego su mi i fini pa sam nazvao Aspirina starijeg, koji je majstor pripremanja toga jela, da me nauči kako se isto priprema. Pa, kako bi velijo Neven Juvica, kvenimo pvema Zvinjevcu:

Sastojki:

1. tripice, one koje se kupe u Lidlu, već očišćene i skuhane
2. luk
3. češnjak
4. paradajz
5. pola goveđe kocke
6. sol
7. papar
8. šećer
9. lovoroiv list
10. panceta
11. parmezan ili ribanac

Priprema:

Panceta se nareže na trakice i na njoj se dinsta luk, jedna do dvije glavice. Ako hoćete skratiti tu fazu i kasnije odkiseliti paradajz, stavite malo sode bikarbone. Kada luk požuti, stavi se tri česna češnjaka i paradajz. Posoli se, popapri i doda malo šećera. Onda se stavi lovorov list i fileki, pa se malo podlije toplom vodom. Kuha se oko petnaest minuta. I to bi bilo to. Servira se s dosta parmezana, najmilijima i najodlučnijima. Kada se čovjek jednom najede tripica sa zadovoljstvom, znači da je postao stvarno odvažan i pravi muškarac, kojem je Valhalla zagarantirana. Ili, u ženskoj varijanti, da tu imamo posla s pravom rasnom ženom, punokrvnom, otmjenom i ženstvenom na onaj old skul način. Poriluk i dalje prepuštam ženama i jedino njegovo za mene prihvatljivo mjesto je u zapečenom grahu. No, o tom drugom prilikom.

Živili i u slast.

Vanž Aspirin


Komentiraj


jesenska zakrivljenost

Jesenska zakrivljenost

jel se može jelo teko zvati? Ma kako ne bi moglo.

deda

Ljetni roštilji

ono doba godine kad je druženje najsočnije

fileki

Fileci ilitiga tri3.14ce

vaš test osobnosti, dominacije i karizmatičnosti

govedina

Pečena juneća plećka

dakle, ne ide samo u juhu

klopa

Repaštafažol s trukinjom

ilitiga kukuruzom, po istrijanski

crni

Crni rižoto

ali ne onakav na kakav ste navikli

snicli

Minimalizam, umjetnost, otkačenost...

Ili se tu radi ipak o šniclima?

bobici

Bobići - siromaški

ilitiga istarski čušpajz s čebulon i trukinjom

divljač

A sada, nekaj najbolje

postoji puno dobrih jela, ali divljač s njokima je nešto posebno

paprike

Za paprike smo mi

hajmo, hajmo svi!