Što je čovjek stariji, to je veća budala

imaju pravo mladi kada se sprdaju sa starekeljama

lubenice
Gledam ja kako munjevito protiču godine. Nisam se okrenuo i prošlo je pola stoljeća, a moj godišnjak Čutura, koji nije ispičutura, nego košarkaš i kolumnist je već djed, dvaput. Znam, znam, a Fata je Fata. I onda mi Čutura veli kako je umoran starac. Ja se još tak ne osjećam, a valjda budem. No, što me ponukalo da sjednem za komp i krenem ovo pisati? Na fejsu se skupila ekipa na zidu od poznatog Renata Sopeka, mog druga, i stali su pljuvati neki film, "jer je predstava puno bolja". Pa si ja mislim, kaj je njima došlo? Predstava? Otkad to normalni ljudi idu u kazalište?

Gledam ja druge ljude kako stare. Jedna moja bivša kolegica se uvijek bezobrazno sprdala sa mnom da sam starkelja, možda zato što nisam ni u jednom trenutku skrivao besramnu i neprimjerenu požudu prema njenom mladom tijelu. Okej, a što se sada s njom dogodilo? Našla si je "onog pravog" i sad je postala čak i ljubazna prema meni. Još je nekako ženstvenija i privlačnija. Dakle, nešto tu definitivno nije u redu.

Kad smo bili klinci, a bogme i većinu zrelijeg života, moji prijatelji i ja težili smo pivi, ženama i rokenrolu, što se meni i danas čini sasvim pravilnim i privlačnim, no u zadnje vrijeme se sve češće ne priča o tim vječnim i čudesnim temama, nego o nekretninama, čiji je veći (auto), a o finim vinima i sirevima se priča bez prestanka. Kud je nestao kotlić? Gdje se sakrio on?, rekao bi stari drogoljub Bare i tu bi se ja složio s njim.

Na sva ova pitanja za sada nema odgovora, ali mislim da čovjek s godinama ne stiče nikakvu mudrost, već glatko od klinačke bedastoće i prepotencije tone u najcrnju demenciju. Tak da, ako je netko star i mudar, s dvajspet je bio četiri puta stariji i mudriji. A moj djed je bio star i mudar i rekao je kad je imao negdje osamdesetak: starci su odvratni ljudi. Treba njih... ako je bio dobar, onda mu daš tableticu, a ako nije, onda krampom kroz pluća. (Svi oni koji će me htjeti tužiti rado upravo napisanog, samo citiram moga djeda.) 

Pa se vi ...... sa svojim fiškalima, koje si niste mogli priuštit dok ste bili klinci.

Smrt plemenitolj plijesni, sloboda janjetini!

Vanja Spirin


Komentiraj


trava

Jesu li vanzemaljci zapravo napušeni zeko?

ili je to ipak nosorog?

tito

Je li drug Tito bio iz svemira?

nova saznanja o bardu antifašizma

kivi

Pomažu li jabuke sazrijevanju žena?

Kivi - čudo kreacije

koale

Koale su glupe kao noć

plišani medvedići su čudo prirode

lubenice

Što je čovjek stariji, to je veća budala

imaju pravo mladi kada se sprdaju sa starekeljama

jura

Nije Jura, ali je stvarno mrcina

BREJKING NJUZ!!!!

taxi

Ma tko ih ne bi volio, o Kairu s ljubavlju; vol 4

by: Dino Džendžo

hodnik

Festival fantastične književnosti

hedonizam i kultura

laptop

E, da imam laptopa, vidio bi svirke

jel kad si pustiš neki film s jubita postaneš i redatelj?

parkic

Jel to old skul, majkemi?

ma old skul je. ili nije? neodlučan sam. a možda i nisam?