Jel to old skul, majkemi?

ma old skul je. ili nije? neodlučan sam. a možda i nisam?

parkic
Urbana je tradicija piti i ljubiti po parkovima i klupama. Potiče iz doba dok je čovjek u nježnom djetinjstvu, a željan je putenih užitaka i zabave. A parkić je tu i zove na spomenute putene užitke, slast prvih poljubaca, pa i malo ozbiljnije akcije. Postoji i misao vezana uz zagrebački Ribnjak: to je park gdje se po danu djeca igraju, a po noći rade.

Dakako, uvijek bi se našao i netko tko bi rado pokvario zabavu ljudima iz parkića, od murje, do skupina mladih momaka iz Dubrave, u trenirkama, koji jedini nisu poštivali pravilo da se ne tuče klinca koji se ljubi s curicom. Onda bi se pojavljivali i razni manijaci, koji bi od vas tražili malo vina i malo vaše djevojke. I cigaretu. Pa bi se zaletio i pokoji pas, rasni štraser, pogledat kaj se tu dogaja i prijateljski vas pošnjofat po intimnim djelovima.

I tako, moji pajdaši i ja neki dan zaključimo da je najbolje da odemo na piće u parkić, kad je već ljeto i usred noći. Na klupama se svila razna besprizorna čeljad, al kako smo krupni i poprilično stari, nitko nam nije prilazio. I, veri konvinijent, odmah malo dalje je bila i benzinska pumpa. Nisu imali Ribara i En Starčeka, pa smo pili pive iz konzerve i vino iz onih malih orošenih buteljica iz kojih piju sponzoruše. Nismo se ljubili, jer smo svi bili muški. Zapravo, nekako smo to drugačije izveli nego kako bi se trebalo, no razgovor je bio konstruktivan i inteligentan, pivo je bilo hladno, a nismo se znikim ni potukli. Nije došla ni murja, potjerat nas. Nisu nam naplatili kaznu da napune nezajažljivi državni proračun. Čak nas nitko nije ni žicao cigaretu. Čudno.

Kad malo bolje razmislim, to nije bila prava old skul situacija, ali savjetujem svakome da proba uživati u blagodatima noćnih klupica. To je gradska verzija sjedenja na plaži, sviranja pjesme "Krivo je more" i pažljivog odmjeravanja onog idealnog trenutka, kada se gitara hitno dodaje nekom drugom, a s pripitom mladicom odlazi u šetnju, kroz mlačnu noć, kasnog ćuka il netopira (u selu lavež). No, kako sam vidio, to klinci više ne rade. Ukoliko ste klinci, ma i ukoliko ste odrasli, probajte. Svidilo bu vam se, garantiram. Samo se čuvajte nasilnika i policije, a i Mean Brother (MB), je postavio kamere svugdje, ne bi li spriječio pučanstvo u životnim radostima. Al ko ga be, jači su parkovi i plaže od svakog vlastodršca. Ili vlastodžca? Kak se to piše? Uostalom, željeznicu guta već daljina.


Komentiraj


trava

Jesu li vanzemaljci zapravo napušeni zeko?

ili je to ipak nosorog?

tito

Je li drug Tito bio iz svemira?

nova saznanja o bardu antifašizma

kivi

Pomažu li jabuke sazrijevanju žena?

Kivi - čudo kreacije

koale

Koale su glupe kao noć

plišani medvedići su čudo prirode

lubenice

Što je čovjek stariji, to je veća budala

imaju pravo mladi kada se sprdaju sa starekeljama

jura

Nije Jura, ali je stvarno mrcina

BREJKING NJUZ!!!!

taxi

Ma tko ih ne bi volio, o Kairu s ljubavlju; vol 4

by: Dino Džendžo

hodnik

Festival fantastične književnosti

hedonizam i kultura

laptop

E, da imam laptopa, vidio bi svirke

jel kad si pustiš neki film s jubita postaneš i redatelj?

parkic

Jel to old skul, majkemi?

ma old skul je. ili nije? neodlučan sam. a možda i nisam?