Gledate vijesti? Zašto? Kakve to veze ima s vama?

kolumna

slika
Mnogi će reći "Zanima me što se događa u državi!", ALi stanite, razmislite malo, kakve to veze ima s vama i s vašim životom?
Da, živite u određenoj državi, u određenom društvu, ali smatrate da ne biste kad tad saznali da trebate platiti nešto skuplje ili da je na vlast stigla nova stranka? Bavite se politikom? Profesionalno? Ne, naravno. Zašto onda svoj um uopće zamarate nečijim neinteligentnim izjavama o nekom i nečem što opet nema veze s vama?

Crna kronika iskreno jedino istinski može biti korisna grobarima i ekipi u tom sigurnom poslu. Vjerujte, danas imate pametnijih stvari za razmišljanje i puno, puno kvalitetnije možete provesti svoje vrijeme. Žene često čitaju trič-trač novine. Zašto? Da saznaju tko se rastao i tko se oženio? ALI kakve to veze ima s vama? Pa ako je netko zgodan vam sad single, vjerujte, malo je vjerojatno da će baš vas sresti na cesti i zaljubiti se baš u vas. Vjerujte. Kako je netko bio obučen na nekakvom primanju koje opet nema veze s vama? To je samo odjeća, vjerujte i vi bi bili tako lijepi da se toliko potrudite, da toliko na sebe potrošite vremena i novaca. ALI to nema veze s vama, to je život tih ljudi. Pogledajte oko sebe, pogledajte u sebe, tko trenutno najviše zaslužuje vašu pažnju? Vaši voljeni? Vjerojatno i vi sami? Vrijeme je dragocjeno, život je dragocjen, iskoristite ga kvalitetno. U vijestima, dnevnicima i dnevnim novinama, ionako su samo stvari koje vam miču pažnju s važnih stvari i jedino što žele nametnuti vam stalni strah i zabrinutost. Želite živjeti u vječnom strahu i zabrinutosti? Naravno da ne, pa to je besmisleno.

Odaberite što ćete čitati, slušati, gledati. Sami odlučite da ćete činiti samo ono što volite, što vas čini zadovoljnim, što  ispunjava vaš život pozitivnom energijom i inspirira vas da budete sretniji i zadovoljniji. Sami birajte što želite da uopće dođe do vas kao informacija koju će vaš mozak percipirati i obrađivati. Vjerujte, on sve primljeno procesuira i sprema. Želite li biti spremište besmislenih izjava nebitnih vam ljudi i izgledati poput stare šupe ili bi radije da je vaša memorija spremnik predivnih ideja, kreativno inspiriran i spomenar prekrasnih uspomena. Radite na takvom mjestu gdje jednostavno ne možete izbjeći takve stvari? Probajte ih doživjeti ravnodušno, ne obraćajući im previše pažnje, jer svemu čemu dajete svoju pažnju to vam postaje značajno u životu. Ja biram što će biti značajno u mom životu.

Umjetnici nisu vjekovima bez razloga odlazili u osamu na lijepa mjesta kako bi u zbilju pretočili svoju kreaciju, nisu željeli da ih drugi truju besmislicama, a najmanje negativnim stvarima. Imali su pametnijeg posla. Ne trebate sad odlaziti u osamu, samo odlučite o čemu želite razmišljati tijekom dana. Čitajte i slušajte poticajne i bitne vam stvari. Samo takvim pozitivnim stvarima, jer sigurno to jesu, dajte pristupa vama. Vi ste kreatori svog života. Vi ste vladari svojih misli.Komentiraj


Ljeto u mom gradu

Ljeto u mom gradu

kolumna

sluske

Dino Džendžo: Ako letiš avionom, strašno je važno…

kolumna

Sigurnost prije svega

Sigurnost prije svega

kolumna

rocco

Za koga navijam? Za Rocca Sifredija

kolumna

boza

Hajmo ipak sve posložiti na papir...

kolumna

awesome

Hajmo ipak sve posložiti na papir...

kolumna

trmvaj

O vegetarijanstvu i talibanstvu

kolumna

bubnjar

TATA JE KRIV

kolumna

kiss_01

Suprug ili pas

kolumna

01_dvorana

Goričko - Nekad pakao, danas raj

kolumna