KOLUMNE

Guske u magli!

Guske u magli!

Danas ničim izazvani, sjedosmo, moji kolege godišnjaci, gomilica oženjenih sredovječnih muškaraca, i ja na kavicu. Pričalo se o svemu. U glavnom, ne o tome što Vi žene odmah pomislite .Ali… , tako riječ po riječ , došli mi na temu naših… žena! Počelo je onako usputno.
Nismo mi muškarci kao žene, da odmah istresemo svoje osjećaje, nego je krenulo… lagano, intelektualno , ono kaj ti , a ti , ma ok, a ti ,akaj, pa niš ono , meni ono , ma ok , ali ono mislim…pfffff ma da meni ,pffff , i kod mene , ne , kaj ne , i kod mene isto ne ,ma daj , kaj je, onoooo mislim….. I tako je potrajala spika, kao sa Mamićevih stadiona, barem petnaestak minuta, dok jedan od vršnjaka nije rekao: - Ma nas dvoje ne pričamo, već deset dana!- Muuuuuk!

Ukočeni pogledi jedni prema drugima. Gledamo se međusobno , ali nitko, prema kolegi koji je izgovorio Nešto! Nešto što ima veze sa stvarnim životom . Nešto uz što su vezani stvarni osjećaji. Nešto što se nikada ne izgovara. Nešto na što nismo navikli… Iso miki , kak sad reagirati, isčitavalo se iz očiju sugovornika. Ej, ljudi moji, da ste vidjeli migoljenje na stolicama, koji su odjednom postali vrući kao zimi, u zetovim tramvajima.

Ali , odjednom, k’o da se nebo otvorilo! Svi su počeli vriskati u sav glas! Kao jato gusaka , i da,…nisam ja šutio, nego sam i ja bio guska, i to guska nad guskama! I meni je tako, da ! Moja mene opće ne poštuje! Pa kaj ak’ manje zaradim od nje! Sad sam nezaposlen , al’ kaj je s onih dvajst let kad sam ja sve , sve ja… ja… ja …Ja ja ja ja..ja ,ja!

Meni moja ne da svirati gitaru, meni moja ne da da si odspavam popodne, meni moja stalno vadi lovu iz novčanika, meni moja, meni moja uzme svu lovu i spiska je na cipele, a ja imam jedne jedine… osim toga kome trebaju tolike cipele , pa možeš hodati samo u jednima … meni moja uzme svu lovu i onda sam ko bogec bistrički , evo nemam ni za rundu gledajte, pokazuje prazan novčanik…… mogao bih nabrajati satima , dok nije svanula ideja, da moramo osnovati grupu za potporu ugroženim muškarcima.

Nama jadnim potlačenim običnim domaćim muškarcima! Nazvati ćemo grupu , nedirajajmojin. com. Da i onda , danas , kad dođemo doma , štrajk , nema više mile lale, nek se zna tko je gazda u kući! Neću više raditi poslove koji nisu muški, …oš da ti zabijem čavao, može, ali usisavač nestaje iz mog života , zauvijek , kužiš ja sam , ja sam ja, ja, ja,… I sve je to bilo tak, dok jednom od nas nije zazvonio mobitel!

Drrrrn, bok , je ja sam , … ma evo tu , ma niš niš, normalno, o nogometu, ma da , nego si dobro , … pa normalno da mogu , da , da , pa nemrem baš odmah, kaj? Ma dobro bu me neko zamijenil , ma daaaa, sad krećem , pusa, pusa , i ja tebe!!!!! Cmok!! U tišini smo se svi razišli pogleda gledećeg vu pod!

Mrmlj mrmlj vidimo se sutra!I tak sam došel doma sav ponosan i odrešit, i napravil joj za večeru “pravo muško” jeloMozzarela sa Dukatos jogurtom , čilijem, limunovom koricom, metvicom i

maslinovim uljem. I kruh sa sjemenkama, jer je zdravo! Mora da je zdravo!

Muška mozzarela

Narežete mozzarelu na kriške

Začinite solju paprom i limunovim sokom

Prelijete ducatos jogurtom

Čili i limunovu koricu narežite na trakice

Metvicu ugrubo natrgajte

I sve zajedno izmješajte

Prava milina, žene se garant zdravo i mršavo smiješe, a vi dragi mačo muškarci utjehu pronađite, kad dama zdravo zaspe , u komadu pečenja od prekjučer!

Srdačno Vaša muškarčina

Zoran Happ


happ v kuhinji

Komentiraj