HOROSKOP

Sebraški horoskop jedan je od najstarijih horoskopa na svijetu. Temeljen na domaćem podneblju i staroj animističko-šamanističkoj tradiciji nudi dublji uvid u svijet Onostranog

PUŽ

(01. 01. - 14. 02.) U ovim ljetnim mjesecima puž uživa u oscilacijama temperature, ali osjeća i promijene u ustroju univerzuma, koje snažno nalažu posvećenost roštilju i ribolovu. Kako je puž osoba samozatajnih talenata i izražene putenosti, više će se na putu do zadovoljstava oslanjati na srce, nego na stepenice, pa bi to, posebice uz katkad neumjereno pijenje, moglo izazvati povremene nestabilnosti i izljeve emocija koji će privlačiti suprotni spol. Puževi su zdravi i jedino se trebaju čuvati divljih pataka.

JELENAK

(15. 02. - 30. 03) Jelenak ima neobično aspektiran Saturn, pa bi mogao imati dobro aspektirane krovopokrivačke radove, kao i kupovinu motokultivatora ili kosilice. Ležanje na svježe pokošenoj travi otvorit će čakre brojnih jelenaka, tako da će vrlo vjerojatno doći do nekih životnih istina koje bi mogle promijeniti njegov pogled na svijet. Ukoliko ste jelenak nižeg tipa čuvajte se nošenja vreća s cementom, jer bi vas moglo sastaviti u križima. Ljubav? Ljubav je ukras prirode.

SMUĐ

(31. 03. - 14. 05) Smuđ, kao znak izražene putenosti, ljeto će iskoristiti za jahanje, golf i uživanje u prirodi i putenosti s više no jednom osobom. Ženski smuđevi mogli bi se početi baviti plesom oko šipke i pjevanjem pjesama iz bogate folklorne tradicije. Trebaju se čuvati stavljanja traktura na glavu, jer bi to u nekim situacijama moglo temu razgovora odvesti u, ako ne neželjeno, a onda hladovito i pomalo vlažno mjesto. Smuđu je ribolov dobro aspektiran i preporuča mu se jesti topla, hrskava peciva.

ZMIJAMEDVJEDTIGAR

(15. 05 - 30. 06.) Zmijamedjedtigar je prava ljetna osoba i nosit će japanke, oskudno odjeven čak i kada pada prava jesenska slinava kiša. Premda ne naročito sklon radu, mogao bi naći sebe u šalungu i krečenju, no tom će biti posvećen sve dok ne dođe veselo društvo s džojntovima, kojem će se Zmijamedvjedtigar zdušno priključiti i s njima rado zapjevati neku veselu napitnicu. Sebe će naći kasnije. U slučaju nekog ozbiljnijeg ribolova, Merkur mu sugerira izlov smuđa, a nižem tipu tostolobika ili amura.

JAZAVAC

(01. 07. - 14. 08.) Jazavac će u ljetnom periodu biti sumnjičav prema strancima, no isključivo ukoliko su pripadnici njegovog spola. Ponesen velikim društvenim idejama, mogao bi u zanosu skladati borbene i protestne pjesme, no koncentraciju će mu svakako remetiti sladoled i lubenica, kojima izrazito teži. Ukoliko se nađe na znatnijoj kosini, prepustit će joj se odvažno i spustit će se padinom sve dok se ne zaustavi u lanjskom suhom lišću. Treba se čuvati čvaraka, premda ih jako voli.

PUH

(15. 08. - 01. 10.) Puh će težiti nedokučivom, ali će ujedno i željeti otići na rafting, što će upornijima čak i uspjeti. Budući da mu je mjesec pretežno u aspektu trstike i lokvanja, dobro će mu biti aspektirano klapsko pjevanje i preskakanje preko vatre. U nekim neobičnim trenucima pridružit će se vanzemaljcima i stvarati krugove u žitu, što će mu donijeti sijaset neočekivanih zadovoljstava. Puh je odvažan i nikad neće odbiti ni glavonošce ni neočekivano ponuđene kolutićavce.


DJETLIĆ

(02. 10 - 15. 11.) Djetlić će krenuti putem Shaolina i duhovno se razviti u osobu puno veću od svojih fizičkih gabarita. Također će i u podrum staviti toliko stvari da će dane provoditi u pokušaju pronalaženja vreće za spavanje i cepina, no sve će doći na svoje kada mu se u potrazi prikljuži osoba za kojom žudi. Neki od djetljića bit će predmet ogovaranja, ali svi znamo za onu: samo za dobrim djetlićem leluja paperje. Kamenje će mu biti dobro aspektirano, tako da bi se mogao do sita nauživati gledajući oblutke.

GLJIVA

(16. 11. - 31. 12.) Gljiva je svačija osoba od povjerenja, premda zna biti blagoglagoljiva. Suprotno od toga niži tip gljive bi se trebao čuvati indiskrecija vezanih za iznimno bogat seksualan život sebe i svoje okolice, jer bi se mogla pojaviti osoba koja gljivi zavidi, pa bi mogla kletvom onemogućiti put na kojem će upoznati jednu osobu. Od ribolova se svakako preporuča bijela morska riba, dok se skuše i srdele preporučaju isklučivo za noćno gradelavanje na lozi, uz domaće crno vino ili bevandu.